Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Sivallus LXXXIII

Tässä maassa on kolme asiaa, joita ei voi arvostella joutumatta disponibiliteettiin. Mitkä kolme, ne vaihtelevat mutta määrä on vakio.
1930-luku: koti, uskonto ja isänmaa
1970-luku: Kekkonen, Neuvostoliitto ja edistykselliset aatteet
2010-luku: feminismi, maahanmuuttajat ja vaihtoehtoiset energiamuodot
Hauskinta on se, että kulloistenkin pyhien asioiden arvostelu muuttuu noin 30 vuoden kuluttua jopa suositeltavaksi.

4 kommenttia:

Poropoliisi kirjoitti...

Lohdullista tietää, että silloin kun tyttäreni on saman ikäinen kuin minä nyt, tämän päivän pyhät, ikuiset totuudet nähdään häpeäpilkkuina ja niihin uskoneet ovat yhtä halveksittuja kuin taistolaiset parhaillaan.

Tosin silloin vallalla on joku uusi, mahdollisesti vielä tuhoisampi muotioppi. Aika näyttää.

Juho kirjoitti...

No tämähän oli oikein hyvä perspektiivin laajennus.

Kiitos myös uudesta oikein mojovasta sivistyssanasta. "Disponibiliteetti". Kuinka se soljuukaan ulos suustani täyttäen minut voimalla ja ryhdikkyydellä.

Jaska Brown kirjoitti...

Kiitos kommenteista. Ikävä puoli edellisiin kolmeen pyhään asiaan nähden on se, että nykyinen pyhä kolmiyhteys ehtii ennen halveksituksi joutumistaan tehdä korvaamatonta vahinkoa 70-luvun pyhiin verrattuna.

Anonyymi kirjoitti...

Joku sano jossainvälissä ettei suomella ole ollut presidenttiä senjälkee kun kekkonen kuoli, nose, olihan kekkosella tiettyjä diktaattorinelkeitä, mutta kyllä suomella sillon pitiki olla joku isäntä joka pitää jöötiä, varsnki kun oli naapurina tuollanen kiva maa ku neuvostoliitto..
Näistä vaihtoehtosista energiamuodosista tuli mieleen, sähköö ja lämpöö pitää tuottaa, mutta mitään ei tunnu saavan käyttää, turvetta ei saa käyttää kun se lisää kasvihuonekaasuja (viimesin turpeen mollaaja oli suomenakatemia arvovallaan?)puuta pitäs käyttä mutta kaikki metäst pitäs suojella käytöltä, vesivoima olis suh päästötön, mutta eihän ees vuotosta saanut tehdä kun siellä oli jotain harvinaisia kääpiä (joita on tosin viimekuuleman mukaan vähän jokapaikassa), yhdessäki haastattelussa vihreitten sinnemäki kyllä paasas uusiutuvan energian käytöstä, mutta kun haastattelija kysy millä se tuotetaan sinnemäki osannut sanoa mitään..