Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 5. huhtikuuta 2011

Soini & co lööpissä

Vaaleihin on enää reilu viikko aikaa ja puolet mediamaailmasta painaa paniikkinappulaa sen toisen puolen kiskoessa apinan raivolla hätäjarrun kahvasta. Perussuomalaisten rynnistys on pysäytettävä keinolla millä hyvänsä. Tähän mennessä on jo isketty kiinni henkilökohtaisuuksiin nostamalla lööppeihin esimerkiksi Timo Soinin vastaamatta jättämä aborttikysymys tyyliin "joko olette lakannut lyömästä vaimoanne?", otettu käyttöön epämääräiset vihjailut vaikkapa väittämällä perussuomalaisia naisia sortavaksi ja vähättelyä onkin harjoitettu viimeiset neljä vuotta. Viimeksi mainitussa taidettiin tehdä lauantaina uusi ME Hesarin otsikossa perussuomalaisten kannatuksen Helsingissä noustua viime vaalien 2,9 %:sta 11,6 %:iin eli tasan nelinkertaiseksi: Perussuomalaisten nousu ei pure pääkaupungissa. Jostain syystä juttua ei löydy netistä millään, ehkä päätoimitusta alkoi edes vähän hävettää.

Kaikesta huolimatta perussuomalaiset sen kuin porskuttavat, eikä siinä auta edes se, että epätoivon vimmalla otsikoidaan persujen nousun jo hidastuneen joka kerta, kun kasvua edellisestä gallupista on ollut vain prosenttiyksikkö tai pari. Mediataloissa alkaa olla jo takki tyhjänä ja aiheet koluttu laatikon pohjia myöten, mutta eipä hätää. Jaska-setä tulee apuun ja antaa ohjeet kohujutuista joka päivälle huomisesta lukien aina vaalipäivään asti. Seuraavassa vihjeitä, mitä kannattaa käydä tonkimaan ja vähän jutturunkoakin, johon sitten sopii pistää omasta päästä lisää. Faktoista ei tarvitse pitää niin tarkkaa lukua. Tärkeintä on vetävä ja tuomitseva lööppi, joten otsikoita ei sitten mennä siellä toimituksissa omin päin muuttamaan, ne on jo valmiiksi mietitty. Näpit irti myös julkaisujärjestyksestä, joka on sekin suunniteltu. Joka toinen päivä Soinia, joka toinen jotain muuta, niin kohu sekä Soinista että puolueesta yleisesti pysyy tasaisesti yllä.

Keskiviikko, 6.4
Timo Soinilla terroristiyhteys?
Wikileaksista on paljastunut asiakirja, jonka mukaan useiden Hamasin terrori-iskujen suunnittelijaksi epäilty Ali Hassan vieraili joitakin vuosia sitten Suomessa. Täällä käydessään hänen tiedetään syöneen ravintolassa, jossa Timo Soinin tiedetään myös käyvän satunnaisesti. "En olisi ollenkaan hämmästynyt, mikäli jotain tämänkaltaista paljastuisi", kertoo asian tiimoilta haastateltu työministeri Anni Sinnemäki, joka vaatii että jokainen perussuomalaisten mahdollinen terroristikontakti on pengottava pohjia myöten. "Tunnetusti eri ääriliikkeillä kuten Hamasilla ja Perussuomalaisilla on paljon yhteistä keskenään, joten yhteistyö on mahdollista. Tosin on muistettava, että Hamasin tavoitteet sinänsä ovat hyväksyttäviä ja kannatettavia, toisin kuin perussuomalaisilla", työministeri huomauttaa.

Torstai, 7.4
Pettikö perussuomalaisten ehdokas vaimoaan?
Silminnäkijät havaitsivat erään perussuomalaisten eturivin kansanedustajaehdokkaan jääneen vaalitilaisuuden jälkeen kahdestaan tuntemattoman, viehättäväksi kuvaillun naisen kanssa. Todistajien mukaan ehdokas sulki oven muiden poistuttua. Viisi minuuttia myöhemmin pariskunta tuli yhdessä ulos, jonka jälkeen he erkanivat omille teilleen. "Viisi minuuttia kuulostaa lyhyeltä ajalta, mutta perussuomalaisten junttimaisuuden tuntien mahdolliselta. Kyllä tosi herrasmieheltä tietysti pidempään kestää", sanoo kansanedustaja Kimmo Sasi.

Perjantai, 8.4
Soinin maisterinpaperit kyseenalaiset!
Timo Soinia sanotaan joskus maisterisjätkäksi. Tittelin "maisteris"-osa saattaa osoittautua kyseenalaiseksi. Valtiotieteellisen tiedekunnan opintovaatimukset ovat näet muuttuneet Soinin valmistumisen jälkeen. Saamamme opintorekisteriotteen mukaan Soinilta puuttuu suorituksistaan useita nykyään pakollisia kursseja. Vaikka Soini saisi maisterin paperinsa pitääkin, voidaan hyvällä syyllä kysyä, onko hänen tutkintonsa nykyajan vaatimusten mukainen? "Kyllä opintosuoritusten tulee täyttää tietyt laatukriteerit. Työtehtäviin valittaessa on tiedettävä muodollisen pätevyyden olevan voimassa", sanoo entinen ministeri, nykyinen vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet.

Lauantai, 9.4
Jussi Halla-aho rikkoi uskonrauhaa!
Perussuomalaisten kansanedustajaehdokas, usein rasismista syytetty "rotutohtori" Jussi Halla-aho on saamassa syytteen uskonrauhan rikkomisesta. Joukko muslimeja raivostui, kun heille selvisi Halla-ahon sukunimen ensimmäisen osan olevan takaperin luettuna Allah. "Kuinka tällainen voi olla mahdollista?", kysyi ryhmän edustaja lehdeltämme. "Eikö riitä että hän pilkkaa uskontoamme ja rotuamme muutenkin, pitääkö hänen loukata meitä vielä nimelläänkin." Ryhmän jäsenet olivat aluksi pettyneitä, kun kuulivat ettei Halla-ahoa voi ainakaan toistaiseksi tuomita Suomessa sharia-lain mukaisesti mestattavaksi. "Jostakin on kuitenkin aloitettava, joten haastamme hänet aluksi suomalaiseen oikeusistuimeen." Ehdoton minimivaatimus on kahden kirjaimen keskinäisen paikan muuttaminen sukunimessä, jolloin nimeksi tulisi Halal-aho. Vahingonkorvaukseksi on suunniteltu vaatimusta etunimen muuttamiseksi muotoon Jussuf. Ryhmä uskoo saavansa puoltavan lausunnon lakimies Husein Muhammedilta.

Sunnuntai, 10.4
Soinin homofobia paljastui
"Perussuomalaisten homokammo kävi ilmi", tilittää puolueen kansanedustajaehdokkaaksi turhaan yrittänyt julkihomo. "Minua ei hyväksytty ehdokkaaksi, vaikka olen kiinnostunut yhteiskunnallisista kysymyksistä", kertoo Jorma Kärkäs. "Kerroin aina käyneeni äänestämässä ja sanoin, että haluan ajaa EU:n tiivistymistä, pakolaiskiintiön kasvattamista sekä sukupuoli- ja lukumääräneutraalia avioliittoa. Väittivät, että näkemykseni ovat niin pahoin puolueen linjan vastaisia, etten kelpaa ehdokkaaksi. Todellinen syy oli kuitenkin homouteni, siitä olen sisimmässäni varma", tilittää harmistunut poliitikonalku.

Maanantai, 11.4
Persuehdokas paljastui moninkertaiseksi lainrikkojaksi
Perussuomalaisten kansanedustajaehdokas Tuija Tuuliajolla on raskas kaasujalka: hän on ajanut valvontakameraan ylinopeutta useita kertoja. Ylinopeudet ovat olleet alle kymmenen kilometrin ylityksinä sen verran lieviä, että Tuuliajo on toistaiseksi selvinnyt sakoitta. Kirjallisia huomautuksia on silti kertynyt jo kolme. "Kyllä tällaisessa tapauksessa pitäisi kolmesta ylinopeudesta olla jo kortti hyllyllä. Käsittämätöntä, että edes sakkoja ei ole tullut. Tuuliajon poliittisen uran täytyy katketa tällaiseen lain halveksuntaan", sanoo asuntoministeri Jan Vapaavuori.

Tiistai, 12.4
Soini liioitteli urheilumenestystään
Timo Soini tunnetaan äärirasistisen englantilaisen jalkapallojoukkue Millwallin kannattajana, mutta nyt on käynyt ilmi hänen liioitelleen omia urheilusaavutuksiaan. Haastattelussa Soini muisteli sijoittuneensa ala-asteen kuudesluokkalaisena koulun keihäänheittokisoissa toiseksi. Lehtemme penkoi koulun arkistot ja kävi ilmi, että Soini oli itse asiassa ollut vasta kolmas. "Tuollainen omien saavutusten liioittelu kertoo huonosta itsetunnosta ja epäluotettavuudesta", lausui haastattelemamme vasemmistoliiton kansanedustajaehdokas Sylvain Kipré.

Keskiviikko, 13.4
Persujen kannattaja potki maahanmuuttajaa - lukuisia vammoja
Maahanmuuttokriittiselle, rasismista syytetylle Hommaforumille useita viestejä kirjoittanut Timo Alapotku kohteli kaltoin kurdimaahanmuuttajaa. "Rotutohtori" Jussi Halla-ahon kannattajaksi tunnustautunut potkunyrkkeilyn harrastaja tyrmäsi eilen vastustajansa ottelun toisessa erässä. Jo erän alussa Alapotku oli saanut annettua kunnon sivuttaispotkun, joka ilmeisesti mursi hänen kurdivastustajaltaan kylkiluita. Tämän jälkeen Alapotku suuntasi osin kumartuneeseen vastustajaansa ohimoon osuneen tyrmäysiskun. Vastustaja sai aivotärähdyksen ja nyt epäilläänkin Alapotkun käyttäneen tilanteeseen nähden tarpeettoman suurta voimaa. Varsin todennäköistä on, että kyseessä oli rasistinen vihaisku. Päivi Lipponen on jo organisoimassa asian tiimoilta rasisminvastaista marssia.

Torstai, 14.4
Soini parantumattomasti sairas - kieltäytyi leikkauksesta
Timo Soinin ulkonäköön kuuluvat kiinteästi silmälasit. Tätä nykyä likinäköisyys on useimmissa tapauksissa parannettavissa laserleikkauksella. Soini on kuitenkin kiireisiinsä vedoten kieltäytynyt leikkauksesta. Millaisen kuvan antaa poliitikosta se, että hän kieltäytyy leikkauksesta ja elää mieluummin ongelmansa kanssa? Onko menneisyyteen takertuva, tulevaisuuteen satsaamasta kieltäytyvä miespoliitikko luotettava eturivin johtaja?

Perjantai, 15.4
Perussuomalaisten ehdokas syyllistyi eläinrääkkäykseen
Pohjois-Savon vaalipiirissä perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaana olevaa Ruuben Väänästä haastateltiin äskettäin eläinten oikeuksista. Väänänen kertoi, ettei tunne tehokanaloiden oloja tarpeeksi hyvin kommentoidakseen asiaa. "Muistanpa vuan sen, että kerran Kuopijon torilla tulin tunkeneeksi kolomen kilon kukon kahen kilon pussiin." Osa kysymyksen esittäneistä eläinaktivisteista joutuu yhä nauttimaan rauhoittavia lääkkeitä järkytyttyään pahoin Väänäsen julmuudesta.

Lauantai, 16.4
Persujen uhkana kahtia repäminen - Soini huolissaan
Perussuomalaisten vaalijulisteiden on havaittu sateisessa säässä kestävän muiden puolueiden vastaavia huonommin. Useat julisteet ovat revenneet keskeltä kahtia. "On mahdollista, että julisteet on valmistettu heikompilaatuisesta paperista", sanoo Timo Soini. "Tutkimme asiaa. Ilmiö on tietysti edustajaehdokkaiden tunnistamisen kannalta harmillinen."

Sunnuntai, 17.4
Persuehdokas pedofiili?
Perussuomalaisten ehdokaslistoilla olevaa Antti Yli-Ällilää, 32, epäillään alaikäiseen sekaantumisesta. Mahdollinen rikos on vanhentunut, joten syytteeseen Yli-Ällilä ei joudu eikä tapausta edes tutkita. Valtakunnansyyttäjänvirastossa ollaan asiasta tyrmistyneitä. Epävirallisen lausunnon mukaan lakia pitäisi eduskuntavaaliehdokkaan ollessa kyseessä tulkita siten, että vaikka tuomio ei mahdollinen olekaan, olisi tutkimus silti suoritettava ja julkaistava. Kokonaan mahdottomana ei pidetä sitäkään, että lakia muutettaisiin takautuvasti, mutta tässä tilanteessa käytettäisiin luonnollisesti tapauskohtaista harkintaa.
Tapahtumat saivat alkunsa, kun Yli-Ällilä kertoi blogissaan menettäneensä poikuutensa peruskoulun ysiluokan hiihtolomalla luokkakaverinsa "Annan" (nimi muutettu) kanssa. Yli-Ällilä on syntynyt tammikuussa, joten hän oli helmikuussa vietettävällä hiihtolomalla jo ehtinyt täyttää lain vaatiman 16 vuotta. Sen sijaan Annan iästä ei ole tietoa, mutta koska helmikuussa on ehtinyt kulua vain kaksi kuukautta kahdestatoista, on varsin todennäköistä että Yli-Ällilä on harjoittanut seksiä 15-vuotiaan tytön kanssa. "On täysin käsittämätöntä, miksi perussuomalaisten sallitaan pitävän ehdokaslistallaan potentiaalista pedofiilia. Esimerkiksi Suomen Keskustan linjaan ovat aina kuuluneet perinteiset, kiinteät perhearvot ja korkea moraali", linjaa entinen kulttuuriministeri Tanja Karpela.

Lisäksi tulee tietysti muistaa vaaleja seuraava jälkihoito. Mikäli persujen kannatus jää alle 25 %:in, on kaikkien medioiden muistettava rummuttaa, että kyseessä oli vapaan tiedonvälityksen aikaansaama demokratian torjuntavoitto. Jonka jälkeen voidaankin ryhtyä tonkimaan pääministeri Soinin henkilökohtaisia lautakasoja sekä puolueen vaalirahoitusta noin yleensä. Ainakin jälkimmäisestä täytyy löytyä jotain hämärää, persujen jäsenet kun eivät pienpuolueena ole olleet niin merkittävissä asemissa, että olisivat kyenneet myöntämään itselleen laillisesti säätiöiden tai poliittisten virkojen kautta määrärahoja.

9 kommenttia:

Kari Rydman kirjoitti...

Älä hemmetissä, tuo Allah-ahon tapaushan on järkyttävä! Kun se kerrotaan Pakistanissa, väki lähtee liikkeelle, ja taas kuolee kymmeniä muslimeja. Jonkun ihmeellisen perinteen mukaisestihan jokaisessa lavastetussa mielenosoituksessa kuolee muslimeita, mikä tietysti on juutalaisten ja kristittyjen syy.

Tomi kirjoitti...

Viisi minuuttia on persulle liikaa. Kyllä persu vetää varvit alle minuutissa.

Jaska Brown kirjoitti...

KR: Näinhän se menee. Kosto on julma, etenkin kun se osuu ihan eri kohteeseen...

Tomi: Ei pidä paikkaansa. Ainakin minulta kuluu pidempi aika jo siihen, että saan kiskottua rintsikoista hakaset auki. Kyseinen kapistus onkin malliesimerkki siitä, mitä tapahtuu kun naisen päästää suunnittelemaan käyttöliittymää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tota HeSan persukommentointia voi kyllä sanoa vuoden vähättelyksi. Mutta luulen, että muuten toi listasi on liian lievä. Meinaan, nythän ei ole listallasi edes Day One, ja esiin kaivettiin jo holocausti.

Tosta mediajyräämisestä saa joku M.O.T. aika mainion dokumentin aikaiseksi vaalien jälkeen.

Ja toi Tomi se aina löytää asiallisen asian äärimmäisen ytimen. Vaan täytyy tunnustaa, että melko traagista se on toi miehen elämä. Siinä elämänvaiheessa kun on oppinut hyvinkin näppärästi riisumaan naiselta rintsikat, niin varsinainen tarve tehdä toi suoritus on vähentynyt murto-osaan siitä ajasta, kun niitä ei oikein auki saanut.

Jaska Brown kirjoitti...

Georgedamnit: holokaustia en pistänyt listalle kahdesta syystä: 1) se oli niin ilmeinen, että jopa iltalehtien penaalien tylsimmätkin kynät keksivät sen itse ja 2) johan oli aiemminkin kohkattu, että persusuomessa toisinajattelijat viedään keskitysleirille. Eikä keskitysleiri tässä yhteydessä tarkoita David Beckhamin pitämää futiskoulua. Tomi taas on oikeasti fiksu kaveri, trollaus on jäänyt vain päälle. Meillä on yhteisiä tuttuja reaalimaailmassa ja kyllä mies siitä vähitellen viisastuu, kun on hyvässä seurassa. Joitakin merkkejä on jo näkyvissä.

Tomi kirjoitti...

Jaska on uutta minulle, että meillä on yhteisiä tuttuja.
Siitä päätellen luulisin sinun olevan keskisuomalainen.

Anonyymi kirjoitti...

Keskiviikko 6.4.2011 19:32 :
PerSu:t saivat ainakin 1 ennakkoäänen;D

AuvoT kirjoitti...

Joo-oh, nyt on HS herkutellut jo pitkään sillä uutisella että PS kannatus laskee. Se pysyy netti HSn ylimpänä varmaan vaaliin asti...

AuvoT kirjoitti...

Täydennän: nyt on koko Euroopan voimat valjastettu Suomen vaaliin, PSn torjuntaan:

Is: Soini-huoli leviää maailmalla
Yle: Euroopan neuvosto huolissaan ruotsin kielen asemasta Suomessa