Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 18. lokakuuta 2016

Uutiskatsaus 42/2016


1. Mitäs me kriminaalit

Valtio on taas kerännyt minulta ylimääräistä rahaa, koska aikoo kouluttaa 50 poliisia vihapuheiden torjuntaan. Lainaan tässä Yrjöperskeleen blogiin aiheesta kirjoittamani kommentin:
”Suurin ongelmahan tässä on se, että noihin hommiin eivät tolkun poliisit hakeudu. Niinpä sinne pääsevät mellastamaan juuri ne, joita ei missään nimessä pitäisi tuollaiseen hommaan päästää. Eli vihervasemmistolaisesti suuntautuneet pääsevät määrittelemään normin. Siksi kehotankin kaikkia tätä mahdollisesti lukevia täysijärkisiä poliiseja ilmoittautumaan vapaaehtoisiksi. Sinänsä ajatushan ei ole edes huono (toki olisi parempi keskittyä oikeaan poliisityöhön, mutta unohdetaan nyt ideaalimaailma ja ollaan realisteja typeryyksien suhteen), kunhan sitä päästään toteuttamaan oikein. Eli ruvetaan valvomaan sitä vihapuhetta, joka kohdistuu asiallisiin suomalaisiin. Arabiankielen taito katsotaan eduksi työhön pyrittäessä, samoin kyky lukea punavihreitä tekstejä ilman verisuonen poksahdusta päässä.
Jos haittamaahanmuuttopolitiikka jätetään mokuttajille, se on sama kuin palokuntiin palkattaisiin pyromaaneja tai lainvalvonnasta huolehtisivat Bandidos ja Helvetin Enkelit. Ihan samalla logiikalla rekrytointikin toimisi: mamuhommiin päätyvät nykyään ne, jotka ovat mamuista innoissaan, joten miksikä ei palokuntaan ne jotka kiihottuvat tulesta ja poliisiin ne, joita rikollisuus kiehtoo.
Herättäkää Eila Kännö takaisin henkiin.”
Toisaalta ei tässä mitään hätää ole niin kauan kuin ihmisiä jahdataan väärien mielipiteiden takia. Sitten tulee suru puseroon, jos ja kun aletaan ajojahtiin epämiellyttävien tosiasioiden kertomisesta.


2. Nyt marssitaan!

Poliisi kuitenkin toimii itse rasistisesti, meni taas julkaisemaan ryöstäjän tuntomerkit jotka olivat loppujen lopuksi aika odotetut. Pitäisikö viheltää peli poikki ja lähteä rasisminvastaiselle marssille? Eiköhän ryöstetyksi joutunut poika ole jollain lailla provosoinut mustien sortoa vastaan kamppaillutta omaisuuden uusjakajaa, jollei muuten niin olemalla riistäjän värinen? Ja kai ryöstäjän nyrkkeihin on hakkaaminen sattunut?


3. Mamma, tuo mies mua tuijottaa

Toisin kuin nettipoliisi, suojelupoliisi on sentään säilyttänyt tolkkunsa. Selvitys paljasti, että jihadistit ovat ahdistuneita siitä että Supo valvoo heidän toimintaansa. Hellanlettas.


4. Testataan, testataan...

Suomessa testatuista "alaikäisistä" "turvapaikanhakijoista" (käännös: parrakkaista sosiaalishoppailijoista) on 70 % todettu täysi-ikäisiksi. Se, mitä uutinen ei kerro, on turvaväli. Eli täysi-ikäiseksi julistetaan vain, jos testi näyttää arvoa 20 vuotta tai enemmän. Käytössä on siis kahden vuoden turvaväli. Olisi kiva tietää, kuinka moni testin "läpäisseistä" osui tähän turvamarginaaliin. Veikkaan että jakauma oli 70 % selviä tapauksia, 25 % todennäköisiä ja vain 5 % luultavasti alle 18-vuotiaita.


5. Money, money, money

Asunnoton kysyy, miksi suljettavia vastaanottokeskuksia ei avata asunnottomille. Siksi, että siitä eivät välistävetäjät saa isoja rahoja kuten matubisneksistä. Eikä ole vokkitätejä hyysäämässä, kun avuntarvitsijat ovat vääränvärisiä sekä -uskoisia ja vieläpä oikeasti avun tarpeessa. Eikä luultavasti olisi vartiointifirmoillekaan jatkuvia keikkoja.


6. Viimeinen pari uunista ulos

Demareista poistui yksi monikulttuurisuusmallinukke, jihad-, pahoinpitely-, doping- ja salakuljetusasiantuntija Rami Adham. Harvoin voi sanoa, että demareissa taso nousee kun joku eroaa, mutta nyt taisi kerrankin niin käydä. Yksi vähemmän, vielä 40 000 eroa lisää niin hyvä on ja viimeinen sammuttaa valot puoluetoimistolta!


7. Kalle-Annikki

Sukupuolineutraalius etenee: opetushallituksen ohjeiden mukaan peruskoulussa ei saa enää puhua tytöistä ja pojista. Tämä siksi, että on oppilaita jotka ovat jollain lailla epävarmoja sukupuolestaan. Odottelen biologian oppimääräänkin sitten muutoksia. Oppikirjoissahan kerrotaan, että ihmisellä on kaksi munuaista, noin esimerkkinä mainitakseni. Mutta eihän tämä pidä paikkaansa, koska joillakin on vain yksi! Ja ennen kuin joku ehtii huutaa ”sehän on poikkeus!” niin voi todeta että niin on sekin jos ei tiedä pitäisikö käydä poikien vai tyttöjen vessassa. Ja luultavasti vielä yleisempi poikkeus – minä tiedän useampia yksimunuaisisia kuin sukupuolestaan epävarmoja.
Käytännössä luulen, että opettajat eivät voisi vähempää välittää, ainakaan täysijärkiset sellaiset. Periaatteessa määräyksen kirjain täytetään, mutta käytännössä toimitaan kuten ennenkin.
Tulee mieleen juttu Alabamasta rotuerottelun päätyttyä. Koulubussin kuljettaja ilmoitti: ”Tästä lähtien täällä ei enää jaotella mustiin ja valkoisiin. Sovitaan että kaikki ovat väriltään vihreitä. Ja sitten kyytiin, tummanvihreät taakse ja vaaleanvihreät eteen…”


8. Monikulttuurisia arvoja

Kun jatkuvasti hoetaan, miten paljon meillä on opittavaa muista kulttuureista, niin Nigerian presidentti näyttää kelpo esimerkkiä. Eipä taida Nigerian kouluhallitus antaa sukupuolineutraaleja ohjeita, kun presidentti ilmoittaa että vaimon paikka on nyrkin ja hellan välissä. Välillä naisilla on hankala tapa pyrkiä pois keittiöstä, mutta ongelma yleensä ratkeaa lyhentämällä kettinkiä. Siinä oppia suomalaismiehille, eiköhän mustan makkaran suosio vähene kun me kalpeanaamat otetaan naisia kohtaan sama asenne!


9. Put in

Vladimir Putin on vihdoin saatu oikeuden eteen rikoksistaan! Tosin pidätyskuvassa näyttää siltä, että Volodja on nukahtanut solariumiin. Todellisuudessa hän on floridalainen mieshenkilö, joka käyttäytyi sopimattomasti julkisella paikalla. Kyseessä ei siis ollut Kriminaali vaan kriminaali.


10. Hei, me ohitetaan!

Kojelautakameraan tallentui ohitus, jossa vetäistään oikealta pientareen kautta törkeää ylinopeutta. Näitähän näkee. Mutta se, mikä tuossa uutisessa nyppäisi pahemman kerran, olivat kommentit. Niissä oli ymmärretty ohittajaa ja moitittu videon lataajaa. Tyypillinen ymmärtävä kommentti totesi, että ”olihan pientareella tilaa eikä mitään käynyt, kyllä kokenut kuski näkee että onnistuu”. Totta. Mutta eihän siitä olekaan kyse. Kuvitelkaa huviksenne, mitä tapahtuisi jos kaikki ajaisivat noin. Tai edes parikymmentä prosenttia. Meillä on tietyt yhteisiksi sovitut säännöt ja niiden noudattaminen takaa sen, että liikenteessä sattuu kohtuullisen vähän kolareita. Jos parikymmentä prosenttia ajaisi aina muutaman kympin ylinopeutta ja ohittelisi oikealta ”kun ei näytä ketään olevan pientareella”, niin kyllä muuten rytisisi. Yhtä holtitonta pystytään väistämään, mutta kymmenen holtitonta ei pysty väistämään toisiaan.


11. On maamme köyhä, siksi jää

Hesari oli löytänyt köyhän ja haastatellut. Otsikkona oli Seitsemän vuotta ilman tuloja - köyhyys uuvuttaa ja tekee tyhmäksi. Aiemmin mm. it-alalla työskennellyt mies on ollut seitsemän vuotta ilman säännöllisiä tuloja ja elää kieltämättä tiukilla. Tekee kaikkea, mitä "hyvää tarkoittavat hölmöt" aina kehottavat köyhiä tekemään, kuten käy kalassa, kerää pulloja ja marjoja. Olen siis minäkin ilmeisesti hyvää tarkoittava hölmö, kun noin neuvoisin. Ja olen tehnyt itsekin. En kyllä tajua, mitä haittaakaan noista toimista voi olla. Ikävä juttu toki, ajattelin lukiessani. Aina siihen asti, kunnes törmäsin lauseeseen "Hovila kertoo nauttivansa tavallaan sissielämästä kahden koiransa kanssa". Jumalauta! Jos minulla olisi ollut koira silloin kun olin köyhä, olisin syönyt sen.


12. Olen köyhä urheilija mä vain…

Yle selvitti suomalaisten olympiaedustajien tuloja. Jälki voi olla yllätys ihmisille. Esimerkiksi yleisurheilun eräs olympiaedustaja tienasi 1200 euroa kuussa. Eikä tämä ole mitenkään poikkeus. Kun syytetään, että suomalaiset eivät pärjää, niin mietipä omalle kohdalle. Kun lukio on käyty, on päätettävä tähtäätkö maailman huipulle. Jos tähtäät, niin menet seuraavat viisi vuotta urheilun etkä opiskelun ehdoilla. Ja tienaat murusia. Kun urheilu-ura on sitten loppu, aloitat siitä mistä ikätoverisi aloittivat kaksikymppisinä – ilman säästöjä lisäksi. Ja tämä koskee niitä, jotka ovat huipulla. Jos olet SM-tason yleisurheilija mutta et arvokisaedustaja, urheilusta saatavat tulot eivät yleensä yllä nelinumeroisiin lukuihin – vuodessa. En sano että urheilijoille pitäisi syytää rahaa. Mutta sanon että miettikää mitä vaaditte. Suomalainen yleisurheilija urheilee rakkaudesta lajiinsa ja maksaa siitä. Panostaminen urheiluun on taloudelliselta odotusarvoltaan negatiivinen valinta.


13. Maratonin ME Suomeen!

Jussi Kallioniemi juoksi maratonin ME:n. Ei, kaksi tuntia ei kuitenkaan alittunut eikä ollut edes lähellä. Aika oli 4.34.32. Mutta se on juostu 27-kiloinen rinkka selässä. ME vietiin japanilaiselta, jonka aika oli vajaat viisi minuuttia huonompi. Sen verran asiaa kokeilleena voin sanoa, että suoritus on aivan helvetin kova. Sattuneista syistä epäilen, että olisin itse ollut parhaassa kunnossani tässä lajissa aika kova luu. Silti viisi tuntia olisi ollut tekemätön paikka ja kuuden tunnin rajakin siinä ja siinä. Mutta siinäpä maratonsuoritus, johon eivät Etiopian ja Kenian pojat pysty!


14. Lakki päästä

Linkki vie Youtube-dokumenttiin amerikkalaisesta yliopistojuoksija Kayla Montgomerysta. Ei sinänsä mikään maailmanhuippu, mutta yliopistonsa paras. Parikymppisen juoksijan parhaat tulokset ovat 3000 metrin 9.58,21, jolla oltaisiin Suomen tämän vuoden tilastoissa kymmenennellä sijalla, 5000 metrin 17.16,82, vastaavasti kahdeksas ja 10 000 metrin 37.52,20, vastaavasti viidestoista. Erikoisen tapauksesta tekee se, että hän sairastaa MS-tautia. Juostessaan hän kadottaa tunnon jaloistaan ja päätyy asentotunnottomuuteen, jonka takia maalissa valmentajan on napattava hänet syliinsä, muuten hän menisi nurin. Kova likka.


15. Rasvaa

Hiihtäjien pitäisi pitää rasva suksissaan, mutta Therese Johaug meni voitelemaan myös huulensa. Tämä on ainakin virallinen selitys kärylle. Hups, että sattuikin. Ei voi muuta kuin todeta, että mitä paskapuhetta. Itse en ole maailmanhuippuja valmentanut, mutta voin vakuuttaa että SM-tasollakin joka helvetin kerta kun pitää käyttää jotain lääkettä, niin ADT:n kiellettyjen ja sallittujen aineiden lista syynätään tarkkaan. Ei tuollaisia virheitä saa tapahtua ja urheilija on itse vastuussa siitä, mitä käyttää. Tosin ihan kaikkea ei voi testata. Uusin teoria on se, että rasvan dopingaineet voivat siirtyä urheilijaan suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä. Luulen että Theresen tapauksessa halukkaista testaajista ei ole puutetta.


16. Loppukevennys

Sananmukaisesti kevennys. Uutinen on kyllä jo viime kesältä, jolloin ruotsalainen jalkapalloilija teki kohtalokkaan virhearvion. Luuli tuhnuksi, olikin paukku. Käsittääkseni sääntökirjassa ei suoranaisesti kielletä kemiallisten aseiden käyttöä, mutta tapaus ilmeisesti tulkittiin epäurheilijamaiseksi käytökseksi. Ainakin koska erotuomari sattui kuulemaan ja antoi punaisen kortin. Hajun määrästä ja siitä vaikuttiko se erotuomarin päätökseen, ei ole tietoa.
Lisäys 21.10.2016: Unohtui mainita, että pelaajan edustaman seuran nimi oli mitä sopivimmin Pershagen SK.

8 kommenttia:

Qroquius Kad kirjoitti...

Minkäpä sille voi, jos Therese ei ymmärtänyt pannaanko sitä huulirasvaa yläpään vai alapään huuliin vai varmuuden vuoksi kenties molempiin?

Kahta koiraa ylläpitävästä köyhästä tuli mieleeni Ylen 1980-luvulla esitetty dokumentti, joka oli tehty esitetäväksi myös itänaapurissa. Siinä suomalaisen työttömän oli määrä valittaa miten huonosti asiat Suomessa ovat: hän saa työttömyyskorvausta vain näin vähän ja hänellä on varaa pitää vain Ladaa.

Osio oli jätettävä pois lopullisesta versiosta, koska neuvostopalkansaaja ei olisi ymmärtänyt sitä: suomalainen työtön valittaa saavansa vastikkeetonta rahaa enemmän kuin neuvostoduunari palkkaa ja hän voi pitää autoa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Uutiskatsaukset tuppaavat olemaan aina hieman masentavia. Tuosta loppukevennyksestä voi todeta, että ehkä NHL:ssä toimitaan toisin. Siellä nimittäin (lukemani mukaan) täksi kaudeksi Montrealista Nashvilleen siirtynyt liigan yksi parhaista puolustajista P.K. Subban on vastustajan maalin edessä pelatessaan tunnettu maalivahdin häirinnästä erittäin kovaäänisillä pieruilla. Mahtaako Subbanin ruokavalio ennen matsia koostua papumuhennoksesta tahi hernesopasta?

Strix Senex kirjoitti...

Terveisiä Kalle-Annikille. Näyttää saaneen melkoista huomiota, eivätkä kommentit suinkaan ole mitenkään opusta imartelevia. Vasemmalta laidalta tulevien vastakommenttien kantava teema puolestaan näytti olevan, että ”oletko edes lukenut sitä opasta”. Ja se toinen hallitseva teema näytti olevan, että ”tasa-arvolaki vaatii”. No, minä olen lukenut, tosin vähän pikalukuna, kun en mikään hirveä masokisti ole. Ja kyllä sen opuksen tasa-arvokäsitys on yhtä lähellä aitoa tasa-arvoa kuin kansandemokratia oli lähellä demokratiaa. Tämä ei tietysti ole mitenkään hämmästyttävää, samasta ideologisesta perustasta kun ammennetaan. Ja sen ideologian kannalta ei olennaista ole se, miten asia käytännössä toimii vaan se, että tehdään kunnon proopuska, mahdollisimman paksu ja monisanainen. Siihen sitten vedotaan ja sen nimiin vannotaan. Sanoisin, että sen opuksen ihmiskäsitys on melkoisen typistävä. Kantava ajatus tuntuu olevan, että perinteiset roolit ja identiteetit on pyrittävä typistämään pois. Ei käy, että pojat ovat poikia ja tytöt haluavat olla tyttöjä. Sen sijaan on pyrittävä nostamaan esiin ja rohkaisemaan erilaisia perinteisestä poikkeavia roolimalleja ja sukupuoli-identiteettejä. Yleensä ottaen siis kehittämään ongelmia siellä, missä niitä ei luonnostaan juurikaan ole. Tosiasiassa siinä on kyse henkisestä väkivallasta joka on puettu monisanaiseen ja lepertelevään jargoniin.

Voi olla, että tasa-arvolaki moisen ohjeen vaatii tekemään. Onko kyseinen laki mitenkään järkevä, on jo toinen asia. Ja jokseenkin varmaa on, että se ei vaadi tekemään paksua mutta pöljää opusta.

Ja asiasta kolmanteen. Loppukevennyksen kohdalla jäi askarruttamaan kysymys, että mikä olisi ollut seuraus, jos se olisi ollut varrellinen.

Anonyymi kirjoitti...

PK Subban muuten karibialaistaustainen kanadalainen ukko. Ei mistään Harlemista tai Comptonista. Siinä lienee joku syy että NHL-tasolla kiekossa. Hänen rotutietoisuudestaan en tiedä enkä halua tietää, eikä ehkä moni muukaan. Kovemman tason jääkiekkoilija, se riittää.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001933300.html Hmm, kaksoismurha, asialla alaikäiset.

Sitten asunnottomista sen verran että miksei asunnottomille anneta kämppiä tyhjeneviltä paikkakunnilta? Suomessa on monessa paikassa tyhjillään olevia sinänsä asiallisia kämppiä joiden sijainti ainoa ongelma. Luontokin lähellä, auttaisi kuntoutuksessa. Tosin jos vaikka jonnekinhiljenneeseen pikkukylään asutettaisiin 100 asunnotonta pääkaupunkiseudulta, jonkinlaisia ongelmia tulisi, mutta vähemmän kuin haittamamujen kanssa.

Kumitonttu kirjoitti...

Pershagen SK

Hehheh...

Jaska Brown kirjoitti...

QK: Heh, tuskin olisi itänaapurissa tuota ymmärretty.

YP: Subban kertoi ainakin kahvia juovansa tarkoituksella. Toisaalta ihmettelen, luulisi mahassa möyrimisen haittaavan pelisuoritusta.

SS: Sittemminhän asiasta peräännyttiin. Mutta selitykset olivat "väärin ymmärretty" -tyyliä, mikä on aihetodiste siitä että tajuttiin tällä kertaa edetyn liian nopealla vauhdilla mädättämisessä ja jäätiin odottelemaan huonompia aikoja.

Ano: Edelleenkin, sillä ei tienaisi massia.

KT: Ai niin tosiaan, pitää lisätä tuo seuran nimi. Unohtui.

Anonyymi kirjoitti...

Entäpä jos oppilaita alettaisiinkin kutsua kaikkia samalla yhteisellä nimellä? Sehän olisi tasa-arvoista jos mikä. Lukuisista hyvistä vaihtoehdoista voitaisiin valita vaikkapa variaatio Mohammed, jota Väestörekisterin mukaan Suomessa kantaa 1379 miestä ja alle 346 naista. Nimi sopisi siis hyvin kaikille sukupuolille, niin monta kuin niitä sitten onkin. Tuon ylvään nimen käyttö lisäisi eittämättä myös monikulttuurisuutta, rauhantahtoisuutta ja suvaitsevaisuutta.

Punaisen kortin arvoisena epäurheilijamaisena käytöksenä pitäisin myös ylenpalttista hikoilemista, pahanhajuista hengitystä sekä ns. "bad hair dayta".

Perunasydän

Jaska Brown kirjoitti...

Perunasydän: Etelä-Euroopassahan ongelma on jo ratkaistu luovalla tavalla: kaikkia oppilaita voidaan kutsua nimellä Jesus-Maria.